Studieadvies en carrière-advies voor studenten van Maastricht University

UM Compass

voor Maastricht University

Maastricht University benaderde ons voor de realisatie van UM Compass,  het universiteit brede vervolg op de succesvolle Master Orientation Tool.

Na diverse brainstorm/wireframesessies zijn we tot een geweldig platform gekomen. Het platform bedient zowel bachelorstudenten als masterstudenten aan de UM en geeft deze op basis van hun opleiding en geselecteerde vakken studie en carrière-advies. Het advies wordt gerealiseerd door het profiel van de student te matchen op profielen van alumni. De alumn die het beste matcht wordt als eerste advies getoond.

De applicatie is ontwikkeld met AngularJS, PHP en MySql en kan in theorie met ieder CMS beheerd worden. Deze implementatie voor Maastricht University werkt in combinatie met WordPress.

 

Voordat we de samenwerking met 4Bit aangingen, werkten we met een groot internetbureau. Dat betekende langzame communicatie, een slechte prijs-kwaliteitverhouding en een teleurstellend eindresultaat.

Met 4Bit kregen we te maken met een bedrijf dat to-the-point is in hun communicatie, heel creatief in het bedenken van nieuwe oplossingen en zeer gefocust op de kwaliteit van het eindproduct. Zo heb je als klant het idee dat ze met je mee denken en verder gaan dan het simpelweg uitvoeren van de opdracht. Dat komt zeer van pas in het bouwen van nog niet bestaande applicaties zoals binnen onze opdracht. 4Bit is zeker aan te raden als betrouwbare en betaalbare partner.

Je moet alleen niet bij ze gaan lunchen, want voor je het weet zit je aan de quinoa met geitenkaas en dat is voor niemand echt leuk.

 

Nicolai Manie, Maastricht University

Gebruiksgemak staat voorop

Tijdens het maken van de wireframes realiseerden we ons dat wanneer de applicatie alleen responsive zou zijn, we daarmee een stuk gebruiksgemak zouden verliezen voor de mobiele gebruikers. Daarom is gekozen voor een adaptive oplossing waarmee iedere student op maat bedient kan worden.

iosdevices

Vrije vormgeving met de huisstijl in ons achterhoofd

Met het ontwerp van UM Compass hebben we sterk rekening gehouden met de huisstijl van Maastricht University. We konden ons echter wel wat vrijheden permiteren aangezien het hier een op zichzelf staande applicatie betreft. Overal binnen de applicatie worden huisstijlkleuren en fonts op een consistente wijze toegepast waardoor de herkenbaarheid van Maastricht University en van de functionaliteiten samenkomen en overeind blijven.

 

 

 

Flexibel en uitbreidbaar

UM Compass is eenvoudig uitbreidbaar met nieuwe pagina’s en content. Daarnaast wordt de applicatie beter door hem te voeden met meer data. Hoe meer data de applicatie bevat des te beter kan het algoritme de studenten en alumni matchen en des te waardevoller wordt het advies. Door het scheiden van data, content, functionaliteiten en vormgeving is het mogelijk UM Compass uit te breiden met nieuwe functies en kan de volledige look en feel aangepast worden zonder de werking te beinvloeden.

 

 

 

um-compass-desktop

 

 

Advies op basis van matching

Wil je meer weten over de techniek of het algoritme achter UM Compass? Of informatie hoe we de gebruikte techniek kunnen inzetten voor jouw project? Neem dan contact met ons op. Inmiddels wordt de techniek achter UM Compass bij diverse projecten ingezet.

 

angular-wordpress