Campagne website, interactief platform en mobiele app voor inwoners van 30 gemeenten

100-100-100.nu

voor Wildeman Media/ HVC

100-100-100 is een grote campagne website met social platform waarop 3000 deelnemers (verdeeld over 30 gemeenten) dagelijks bijhouden wat zij doen om hun afval te scheiden.

Binnen deze website kunnen geregistreerde deelnemers dagelijks bijhouden wat zij aan afval hebben en informatie vinden over alles wat met afval scheiden te maken heeft. De problemen waar de deelnemers tegenaan lopen bij het afval scheiden en tips en ervaringen die zij met anderen willen delen kunnen geuit worden op het drukbezochte forum.
Door vragen te beantwoorden en actief te zijn op het platform kunnen deelnemers punten verdienen die te besteden zijn in de webshop.

Naast het online platform hebben we samen met Stijlloos uit Gorinchem een bijbehorende 100-100-100 app ontwikkeld die te downloaden is in de app stores van Apple en Google.

De 100-100-100 campagne is een initiatief van HVC en Wildeman Media. 4Bit is ingeschakeld voor het bedenken van het online platform, de online doorvertaling van het design en de technische realisatie.

Gefaseerde ontwikkeling van het platform

De campagne website is in twee fases online gebracht. Tijden fase 1 heeft de website gedurende 2 maanden ondersteuning geboden bij de werving van deelnemers. Deelnemer konden zich via de site eenvoudig registreren en informatie vinden over de campagne. Vanaf 1 april 2016 is fase 2 van start gegaan. Tijdens deze fase ligt de focus vooral op het deelnemersportaal en de webshop. Geregistreerde deelnemers kunnen daar na inlog vragen en ervaringen delen en het gewogen afval opgeven. Het doel van de campagne is om zicht te krijgen in wat je zelf aan afval creëert en hoe je die hoeveelheid restafval kan verminderen.

 

website bekijken

Schermafdruk van 100-100-100 campagne website | 4Bit

Portaal, campagne website en webshop in WordPress

Het portal, de campagnewebsite en de webshop van 100-100-100 hebben WordPress als basis. Na de inventarisatie van de projectwensen, hebben we een afweging gemaakt met betrekking tot techniek. Drupal en maatwerk PHP hebben we overwogen, maar uiteindelijk is er voor de oplossing met WordPress gekozen. Gezien de omvang van de content, de combinatie tussen gebruikersprofielen, webshop, e-mailings en vragenlijsten/polls/enquetes, maar vooral omdat het gezien de beschikbare tijd was dit de beste oplossing.

 

De keuze voor WordPress heeft geresulteerd in een gemakkelijk te beheren omgeving met een website die zeer goed te cachen is en indien nodig eenvoudig verplaatst kan worden. We kunnen hierdoor de performance van de site garanderen en opschalen op de momenten dat het nodig is. Tijdens piekmomenten zijn er 60-100 bezoekers gelijktijdig actief.

 

 

 

 

10-mijn-Deze-week